Tervetuloa vuosi 2021!

Pian alkaa jälleen Uusi Vuosi! Vuosi, joka on ladattu täyteen odotuksia, toiveita ja lupauksia. Ehkä meille ihmisille tuo lohtua ajatus uudesta alusta, puhtaasta pöydästä joka antaa meille uusia mahdollisuuksia.

Uuden vuoden vaihtuessa teemme lupauksia ja laadimme tavoitteita: lisään liikuntaa, syön terveellisemmin, laihdutan, lopetan stressaamisen….kaikenlaista, minkä kuvittelemme tuovan myönteisiä asioita elämäämme.

Uusi vuosi! Tokihan se antaa minulle puhtia ja mahdollisuuksia saavuttaa tavoitteeni!

Kaiken innostuksen keskellä voisi laittaa silmät kiinni ja miettiä hetken: olinko mahdollisesti tässä samassa tilanteessa vuosi sitten? Entäpä kaksi vuotta sitten? Saavutinko tavoitteeni ja täyttyivätkö lupaukseni? Varmasti moni voi vastata kyllä – ja aika moni nyt kiemurtelee ja vastaa hiljaa ei.

Mikä voisi olla lääke siihen, että vuoden päästä olisi hyvä mieli saavutettujen tavoitteiden suhteen? Toki se, että ei tee lupauksia eikä aseta tavoitteita. Kyllä, sekin on ihan ok jos sitä oikeasti haluat. Mutta jos sinulla on mielessä, että tahdot saavuttaa jotain, miten se voisi tapahtua?

Muutama vinkki:

  1. Mieti hetki, onko asia, jota tavoittelet oikeasti juuri sinulle itsellesi tärkeä ja merkityksellinen. Voit koeponnistaa tavoitetta 5 x miksi -työkalulla. 
  2. Aseta välitavoitteita riittävän tiuhaan. 
  3. Mielikuvaharjoittele säännöllisesti: miltä näyttää, tuntuu, kuulostaa, kun olet tavoitteessa. Ajattelu vaikuttaa tunteisiin, jotka ohjaavat toimintaamme. 
  4. Mieti, mitä voit jättää tekemättä jotta Sinulle jää aikaa tehdä asioita, joilla suuntaat kohti tavoitettasi.
  5. Kerro jollekin tavoitteestasi. Raportointi parantaa tavoitteen saavuttamista.
  6. Mitä voi tehdä jo tänään tavoitteesi eteen? 
  7. Usko ja luota itseesi! 
  8. Lähtölaskenta: Laske: 5 – 4 – 3 – 2 – 1 – Aloita!

Loistavaa vuotta 2021 juuri Sinulle!

Kristiina ja Kaisa