Me

Kristiina

Aikuiseksi ja vahvaksi kasvanut ja sisimmässään silti yhä maailmaa ihmettelevä pikkutyttö.

Ihmisen mielen liikkeet, persoonallisuuden elementit, sisäinen voima, armollisuus, anteeksianto – siinä muutamia teemoja, jotka ovat kiinnostaneet aina. Kokemuksessa on iso voimansa ja sitäkin on kertynyt.

Johtajuudesta, yrittäjyydestä, menestymisestä, epätoivosta,  iloista, surusta, uupumisesta, vuorovaikutuksesta ihmisten kanssa.

PK-yrittäjyys on sydäntä lähellä:tiedän ja tunnen luissa ja ytimissä mitä kaikkea siihen liittyy ja kuinka suomalainen pk-teollisuus on sekä voimissaan että haasteiden edessä, olinhan liki 20 vuotta PK-teollisuusyrityksen toimari.

Olen saanut olla mukana suomalaisen teollisuuden edunvalvonnassa sekä osaamisen kehittämisessä mm tutkintotoimikuntatyön kautta.

Monenlaista on tullut myös opiskeltua: mm yMBA-tutkinto, NLP-master ja nyt menossa ovat kasvatustieteiden opinnot. Valmistuin sertifioiduksi ICF-akkreditoiduksi Business Coachiksi Business Coaching Instituutista elokuussa 2021.

Tänä päivänä olen jollain tavalla palannut juurilleni: jo silloin pikkutyttönä halusin tietää mitä kaikkea ihmisen pään sisällä liikkuu, mikä saa toimimaan, mikä olemaan toimimatta. Nyt tiedän asiasta jo vähän enemmän ja yhä vielä opiskelen lisää. Kaiken kokemuksen ohella tutkittu tieto ja sen soveltaminen on minulle tärkeää. Kaiken kokemani ja oppimani haluan jakaa, silloin minussa asuva maailmanparantaja saavuttaa haluamansa.

Vuonna 2012 tutustuin Kaisaan, jonka kanssa ystävyytemme oli alusta pitäen selvää. Nyt olemme molemmat valmiita yhdessä tekemään sitä minkä molemmat koemme oikeaksi.

Me yhdessä olemme Kaksi Kasia, vahvana ja heikkona, oppaana ja oppilaana, sielulla ja sydämellä tekemässä sitä mihin uskomme.

KaisaKokemusta ja Konkretiaa

Rohkea – lempeä – ratkaisukeskeinen

Kyselyikä päällä jo vuodesta 1975 alkaen. Rasitin äitiäni ”miksi” -kysymyksillä
jo 2-vuotiaana. 5 x Miksi -työkalu on ollut käytössä jo yli 40:n vuoden ajan.
Miksi -kysymys ei johtanut aina mieleiseen lopputulokseen – myös: ”Mitäs arvelisit” kuului parivuotiaan Kaisan kysymyspatteristoon.

Nyt coachina ja työnohjaajana kysymyspatteristo on jonkin verran laajempi.
Opin jo pienenä, ettei kaikkiin kysymyksiin ole, eikä tule vastauksia, sekin pitää vaan hyväksyä.

Myös NLP:stä tuttu näkökulmissa liikkumisen taito on ollut käytössäni kymmeniä vuosia. Lapsena minut saattoi tavata kerrostalon katolta tai puusta. Lintuperspektiivi on mainio työkalu, kun asioita ja ilmiöitä piti tarkastella kokonaisuutena tai etsiä piilossa olevia kavereita pihapiiristä.

Eka työtehtäväni oli mansikanpoimija, viimeisin palkkatyö HR-johtajana. Vuosina 1985 – 2020 olen työskennellyt mm. liiketoiminnan kehitystehtävissä, yritysmyynnin kehittämis- ja kouluttamishommissa parissa isossa IT-yrityksessä sekä henkilöstön- ja prosessienkehittämistehtävissä.

Rakastuin leaniin vuonna 2008.

Aloitin työkaluista, niinkus kaikki liinarit taitavat aloittaa. Turhauduin pian muutoshankkeisiin kohdistuneeseen muutosvastarintaan ja halusin ymmärtää muutosvastarinnan juurisyitä.

Uteliaisuus lähti vähän käsistä: Opiskelin Life ja Business Coachiksi, Enneagrammi Coachiksi, NLP Master Practitioneriksi, Syväjohtamisen osaajaksi sekä Dialogiseksi työnohjaajaksi (STOry).

Olen opiskellut lisäksi henkilöstöjohtamista, sekä työ- ja organisaatiopsykologiaa kandin verran.

OKR-opit ovat tuoneet lisävarmuutta strategian juurrutusvaiheeseen. Kokemukseni mukaan juuri strategian toteuttamisvaiheessa tuki on tärkeää. Miten pitää innostusvaiheen jälkeen toimeenpano- ja aikaansaamisenkykyä yllä. Minulla on tähän muutamia toimivia ratkaisumalleja.

Muutosvastarinta ei ole ainoa musta pilvi työelämän taivaalla. Uupumus vaivaa yhä useampaa työntekijää. Innostunut ja työstään motivoitunutkin voi uupua. Siitä toipumisestakin on kokemusta.

Pysähdy: missä olet nyt? Tarkista määränpää ja suunta – Miten pääset sinne? Mitä pitää karsia? Mitä pitää ratkaista? Mitä tarvitset? Kuka voi auttaa? Mitä valintoja teet? Mitä tapahtuu seuraavaksi?